2020

Hemma 2020

Hemma

Borta 2020

Borta

Borta mot Östersunds FK 2020

v
Östersunds FK
juli 2020

Försäsong 2020

Försäsong

Försäsong 2020 Alternerande

Försäsong
alternerande

Tillverkare: Puma
Sponsor: Resurs Bank

Inför säsongen 2019 meddelades det att HIF skulle byta matchställ varje säsong, i stället för varannan säsong som man mestadels gjort tidigare. Därmed såg 2020 en ny tröja, en tröja som helt saknar något blått inslag. Det är första gången sedan 1993 HIF har en tröja utan något blått parti. Knappen i halsen, likt tröjan från 2017-18, är tillbaka. Muddar och krage är i en vinröd nyans – snyggt! Shortsen är helt blå, vilket naturligtvis passar utmärkt till den helt röda tröjan. Noterbart är, att inget klubbmärke syns på shortsen, vilket inte tillhör vanligheterna. Strumporna är helt röda. Efter många år av ställ med mönster, utsmyckningar och distraherande detaljer är det uppfriskande att se något så enkelt och elegant som detta.

Sedan ett par säsonger tillbaka har HIF använt ett matchställ som fungerat som ett försäsongsställ. Det har för det mesta varit föregående säsongs bortaställ som fått agera ordinarie ställ under försäsongen. Under försäsongen 2020 annonserades det dock att HIF skulle spela i ett specifikt försäsongsställ. Senare beslutades det dock att även använda detta ställ som bortaställ under säsongen. När det mörkblå stället krockade med motståndarnas ställ använde man sig av en vit tröja; när HIF spelade en internmatch på Olympia bar lagen blå respektive vita tröjor.

När HIF mötte Östersunds FK på bortaplan i Allsvenskan bar man denna vita tredjetröja, tillsammans med ordinarie blå shorts och vita strumpor. De mörka bortashortsen passar bättre i denna ensemble. Senast man bytte till ett tredjeställ var borta mot ÖFK 2016, då man bar blå strumpor till vit tröja och blå shorts – HIF:s ursprungliga färger. Senast HIF bar färgkmbinationen vit-blå-vit var borta mot Aston Villa 1996.